ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 

ΚΑΡΔΙΟ.....ΛΟΓΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διοργάνωση ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και την Οστεοπόρωση στις 19 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10.30 έως 12.30 από Ειδικούς Ιατρούς του Κέντρου Μεταβολισμού και Διαβήτη, στο Αμφιθέατρο του Νοσηλευτηρίου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center, οδός Μεσογείων 107, Αμπελόκηποι-Αθήνα (metro Κατεχάκη, έναντι Σχολής Χωροφυλακής).

Η παρακολούθηση-συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ αλλά είναι απαραίτητη η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-3368569, κιν 6977-809308 της Ενώσεως Καρδιοπαθών Αξιωματικών ΠΝ & ΛΣ.

Oι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα μπορούν να θέσουν ερωτήσεις σε σχετικά θέματα υγείας που τους αφορούν και να συζητήσουν σχετικά με τους ειδικούς γιατρούς του Κέντρου.

Στους συμμετέχοντες και στα μέλη των οικογενειών τους δίνεται παράλληλα η δυνατότητα πραγματοποίησης εξειδικευμένων διαγνωστικών εξετάσεων και κλινικής εξέτασης-αξιολόγησης, για το Σακχαρώδη Διαβήτη και την Οστεοπόρωση, σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές από το Κέντρο Μεταβολισμού & Διαβήτη του Νοσηλευτηρίου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center.

Οι συνέπειες στην υγεία από την επιλογή του «δυτικού» τρόπου ζωής κάνει εντονότερη την ανάγκη να θυμηθούμε την ρύση του Ιπποκράτη ότι «η πρόληψη είναι σημαντικότερη από τη θεραπεία». Όμως, η έννοια της πρόληψης αποκτά ουσιαστική αξία όταν ο καθένας μας την υιοθετήσει ως τρόπο ζωής.

Βασικό εργαλείο της πρόληψης είναι η αντικειμενική ενημέρωση που μας δίνει τη δυνατότητα να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για να προλάβουμε την εκδήλωση μιας νόσου ή να αναστείλουμε την επιδείνωση της, εάν έχει ήδη εκδηλωθεί.

 

Σακχαρώδης Διαβήτης: Μήπως μας αφορά;

Παναγιώτης Τσαπόγας

Παθολόγος - ∆ιαβητολόγος

Αναπλ. ∆ιευθυντής Κέντρου Μεταβολισµού & ∆ιαβήτη

Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Ο σακχαρώδης διαβήτης συγκαταλέγεται στα σημαντικά χρόνια μεταβολικά νοσήματα και έχει χαρακτηριστεί ως «αόρατη» επιδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας αποτελεί αναγκαίο χαρακτηριστικό για την ύπουλη αυτή αρρώστια που συμβάλλει σημαντικά στο φορτίο νοσηρότητας και θνησιμότητας κάθε χώρας. Ευθύνεται για 16 δυνητικά χαμένα έτη ζωής.

Αποτελεί την τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως και η φύση και οι επιπλοκές του συνεπάγονται ένα υπέρογκο κόστος για την αντιμετώπιση της. Σε σύγκριση με άτομα χωρίς διαβήτη, η πιθανότητα εκδήλωσης νόσων της καρδιάς και των αγγείων είναι 2 έως 4 φορές μεγαλύτερη στα διαβητικά άτομα και παραμένει αυξημένη ακόμα και σε άτομα με σάκχαρο νηστείας 100-125 mg/dl που από πολλούς δεν θεωρείται λόγος ανησυχίας.

Η ενημέρωση για τις αιτίες που οδηγούν στην εμφάνιση του διαβήτη, τους τρόπους πρόληψης του, τις θεραπευτικές δυνατότητες και τα μέτρα πρόληψης των επιπλοκών του, όταν εκδηλωθεί, ενδιαφέρει όλους μας αλλά ιδιαίτερα τα άτομα με άλλα χρόνια νοσήματα κυρίως από την καρδιά και τα αγγεία.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν την ανάγκη λήψεις μέτρων για την αυξημένη χοληστερόλη και τη υπέρταση αλλά υποτιμούν ή αγνοούν την βλαπτική επίπτωση του σακχαρώδη διαβήτη στο καρδιοαγγειακό σύστημα.

 

Οστεοπόρωση: Μια σιωπηλή απειλή

Γεώργιος Ν. Κουκούλης

Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Ενδοκρινολογίας

Διευθυντής Τμήματος Ενδοκρινολογίας & Κέντρου Μεταβολισμού και Διαβήτη

Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Όλοι γνωρίζουμε τη φθορά του χρόνου στο σώμα μας και προφανώς αυτό συμβαίνει και στο σκελετό μας. Την ονομάζουμε οστεοπόρωση που με απλά λόγια σημαίνει ελάττωση της μάζας και της αρχιτεκτονικής των οστών, στοιχεία που τα κάνουν εύθραυστα στην άσκηση σχετικά μικρής βίας.

Η ευθραυστότητα των οστών, κυρίως της σπονδυλικής στήλης και του ισχίου, είναι αυτό που κυρίως θέλουμε να αποφύγουμε γιατί το κάταγμα είναι η συνέπεια που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής αλλά και την ίδια τη ζωή αρκετές φορές. Στα τέσσερα άτομα με κάταγμα του ισχίου (γοφού) ένας μόνο θα γυρίσει στον προ του κατάγματος τρόπο ζωής, δύο θα χρειαστούν συνεχή βοήθεια και φροντίδα και ο τέταρτος θα αφήσει αυτόν τον κόσμο.

Πώς όμως μπορούμε να αποφύγουμε τις παραπάνω δυσάρεστες συνέπειες; Η απάντηση είναι με την λήψη προληπτικών μέτρων. Η αλήθεια είναι ότι εκτός από την επίπτωση της γήρανσης, μια σειρά αιτίες στη διάρκεια της ζωής μας μπορεί να επιτείνουν τον βαθμό της οστεοπόρωσης. Η λήψη μέτρων αποφυγής αυτών των επιπτώσεων αποτελεί το κύριο όπλο μας. Για να είμαστε όμως σε θέση να τα εφαρμόσουμε οφείλουμε να τα γνωρίζουμε και αυτό αποτελεί κύριο στόχο της άμεσης επικοινωνίας μας.

 

 

Στα μέλη της "Ένωσης" και τις οικογένειες τους

δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης (κατόπιν ραντεβού)

εξειδικευμένων διαγνωστικών εξετάσεων και κλινικής εξέτασης-αξιολόγησης,

για το Σακχαρώδη Διαβήτη και την Οστεοπόρωση,

από το Κέντρο Μεταβολισμού & Διαβήτη

του Νοσηλευτηρίου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center

 

Πακέτο Διαβητολογικού Ελέγχου:

Εξετάσεις:

-Κλινική εξέταση από ειδικό ιατρό του Κέντρου Μεταβολισμού και Διαβήτη

-Μέτρηση γλυκόζης

-Προσδιορισμός γλυκοζυλιωμένης  αιμοσφαιρίνης

-Μέτρηση ολικής χοληστερόλης-HDL-LDL-Τριγλυκεριδίων

-Ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση, έλεγχος μυϊκής μάζας, έλεγχος υγρών σώματος)

 

Προνομιακή τιμή 35€

Επιπλέον, επί ευρημάτων διαβητοπάθειας και για το ίδιο χρονικό διάστημα, προσφέρεται στην ειδική τιμή των 40€ πελματογράφημα από τον πλέον σύγχρονο πελματογράφο.

 

Πακέτο Ελέγχου Οστεοπόρωσης

Εξετάσεις:

-Κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό

-Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (DEXA)

-Γενική αίματος

-Ολικό Ασβέστιο

-Φώσφορος

-Βιταμίνη 25D3

-Αλκαλική Φωσφατάση

Προνομιακή τιμή: 45€

 

Η προσφορά για τα δυο αυτά πακέτα ισχύει, για ραντεβού που θα κλειστούν από 1 Φεβρουαρίου μέχρι και 28 Φεβρουαρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλ. 210.6972315, υπεύθυνη κα Γιώτα Νικομάνη (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες) ή να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Go to Top